top of page

Ruta 1

Ruta 1 prolazi kroz delove sela Belić i Brangović i vodi pravo u klisuru reke Gradac kroz koju se njenim većim delom pravi krug koji na kraju dovodi na početnu destinaciju (ranč).
Selo Brangović je dosta specifično po tome što se velikim delom puta koji vodi kroz njega vide naše prelepe planine Maljen, Povlen, Jablanik i Medvednik. Iz sela se šumskim stazama spušta direktno u kanjon reke Gradac gde se izlazi kod Šarenog platna, mesta koje je mnogima omiljena destinacija u celom kanjonu.
Ono što krasi celu rutu jeste priroda koja je okružuje. Kanjon reke pruža dosta dinamičan tempo koji se odlikuje u ravnicama, šumskim putićima, prolaskom kroz samu reku i pojedinim usponima okruženim stenama same klisure. Dužinom puta sve do ranča mogu se videti mnogobrojna kamp mesta, Etno ekološko domaćinstvo Skok po skok i  Manastir Ćelije.


Dužina: 12 kilometara


Trajanje: 2h 20min


Cena: 50 eura


Napomena: vreme trajanja rute zavisi od tempa kojim se ide (hod, kas, kenter...)

Ruta 2

Ruta 2 je nešto što bi svakome ko nije dovoljno iskusan i fizički spreman za Rutu 1 preporučili. Startna tačka ove rute je sa imanja i kreće se sve dublje ka kanjonu. Na ovoj ruti je teren dosta dinamičan sa smenama uzbrdica i nizbrdica. Tokom cele rute se prolazi kroz reku Gradac. Svojom dužinom ruta vodi kroz šumske puteve okružene stenama klisure. Pored predivne prirode koja Vas okružuje na ovoj ruti možete videti Manastir Ćelije, etno-ekološko domaćinstvo "Skok po skok" i Šareno platno. Ova ruta se završava povratkom sa završne tačke (Šarenog platna) istim putem nazad ka ranču. 

Po povratku je moguće uz sok ili kafu predahnuti i napraviti pauzu u prelepom domaćinstvu Skok po skok.

Dužina: 8.5 kilometara

Trajanje: 2h

Cena : 40 eura

Napomena: vreme trajanja rute zavisi od tempa kojim se ide (hod, kas, kenter...)

Ruta 3

Ruta 2 i Ruta 3 su delovi terenskog jahanja koji čine celinu Rute 1.

Ruta 3 se u mnogome razlikuje od Rute 2 je je ona upravo onaj deo gde se seoskim putićima i kroz prelepe proplanke prolazi kroz dva sela Belić (selo gde se nalazi ranč) i Brangović. Tokom Rute 3 dok prolazite kroz Belić možete videti i dalje prisutnost tradicionalnog načina života meštana i proći kroz prelepu šumu koja vas vodi ka proplancima sela Brangović.

Isto kao i u Beliću, Brangović takođe ima mnogo domaćinstava koje je moguće videti samim jahanjem kroz ove predele. Ono što je možda najlepše od svega je magičan pogled koji Vam omogućava da samo jednim pogledom u jednom kadru vidite četiri prelepe planine Zapadne Srbije (Maljen, Povlen, Jablanik, Medvednik) što je malo na kom mestu moguće. Tačka na kojoj se završava Ruta 3 je mesto gde naš ranč i konjički klub Lastin Put uzgajaju ždrebad. Proplanak i Lauf štala na kom uz potpunu slobodu i prostranstvo odrasta zavidan broj ždrebadi svake godine.

Nakon poslednjeg odredišta(Lauf štale) ruta se završava povratkom na ranč gde je moguće malo izmeniti put povratka po želji.

Dužina: 7.5 kilometara

Trajanje: 1h 15min

Cena : 30 eura

Napomena: vreme trajanja rute zavisi od tempa kojim se ide (hod, kas, kenter...)

Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
bottom of page