Dobrodosli

Harmonija ranč

Ranč Harmonija je klub ljubitelja prirode,nadomak Valjeva,u kanjonu reke Gradac.Klub je nastao sa namerom pravilnog uzgoja i smeštaja konja.Unutar kluba Harmonija posluje i konjički klub Lastin put,čiji nas dosadašnji rezultati čine posebno ponosnim.

Posete klubu je potrebno najaviti,radi lakšeg organizovanja slobodnih termina i u cilju pravljenja najbolje ponude koja vam odgovara.

Klub je sačinjen od hotela sa restoranom,3 zasebne štale,i odvojenog pašnjaka za uzgoj ždrebadi.

Smešten na mestu sastanka 5 planina,od kojih svaka pruža poseban doživljaj zahvaljujuci specificnosti svog izgleda.Okolni prostor je slabo naseljen i pruža mogućnost nesmetanog kretanja kako jahača tako i MTB i trek entuzijasta.

Posebnu pažnju želimo da skrenemo na reku Gradac koja predstavlja rezervat prirode i celim svojim tokom je prohodna i pitka.Dom je rečne pastrmke i uz dozvolu se na njoj može mušičariti.Na reci se nalazi stara vodenica koja je u radnom stanju i restoran koji pruža idealno mesto za jahačku turu.

ŠKOLA JAHANJA

Škola jahanja za decu od 7 godina,programi upoznavanja i zblizavanja sa konjima.Časovi se održavaju u ogradjenom padoku uz obavezno prisustvo instruktora i nošenje zaštitne opreme.Naši školski konji su posebno mirni i,utrenirani

i naviknuti na rad sa decom.Čas traje 1h i za to vreme dete će se osim jahanja upoznati i sa načinom pripreme,sedlanja i timarenja konja.

Časovi za odrasle zavise od stepena spremnosti jahača i njihovih želja,obzirom da možete jahati punokrvne i polukrvne konje.

Škola jahanja i za najmlađe
Škola jahanja i za najmlađe
press to zoom
Časovi u ogradjenom padoku
Časovi u ogradjenom padoku
press to zoom
Odabir konja prema spremnosti jahača
Odabir konja prema spremnosti jahača
press to zoom
Upoznavanje i druženje sa konjima
Upoznavanje i druženje sa konjima
press to zoom

Zanimljivosti

Stav jahača na konju

Pravilno uzjahivanje – penjanje na konja

Od samog početkatreba voditi racuna o stavu tokom jahanja. Neki od pokreta tokom jahanja se cine prilično zahtevno i neprirodno, te ih treba od starta učiti pravilno kako bi čitav proces učenja bio brži i lakši.

Stav čine: glava gore – pogled prav, kroz konjske uši i nekoliko metara ispred samog konja kako bi videli kuda se krećemo. Leđa ispravljena, ramena nazad, a ruke – laktovima prislonjene uz telo. Ruke blago savijene u laktu i sa zatvorenim šakama. Za konja se držimo nogama. Dakle, kolena zatvorena – čvrsto priljubljena uz sedlo, podkolenice i listovi prislonjeni uz konjsko telo. Stopala su u uzengijama, a pete spuštene dole. Jednostavan način za proveru stava: prilikom jahanja, pravilan stav jahača treba da čine dve zamišljene vertikalne linije. Prva, koja prolazi jahačevo uho, rame, kuk i petu. Dok druga polazi od jahačevog lakta, kroz šake, do konjskih usta. Na samom početku sasvim je normalno da jahačev stav nije idealan, da se nogama ne drži dovoljno čvrsto ili da mu je sve to pomalo čudno i neprijatno. Međutim, uz trud i često ponavljanje, vremenom će sve te poteškoće nestati i jahač će se osećati sve sigurnije i pouzdanije na konju.

Konja možete pojahati sa zemlje ili sa bloka za pojahivanje,dok većina konja se nauči da samo stoji prilikom uzjahivanja. Najčešće se uzjahuje sa leve strane konja i evo kako to izgleda:

Pravilno sjahivanje – silaženje sa konja

Silaženje sa konja je vrlo slično penjanju. Par stvari, ipak, je bitno napomenuti. Pre samog silaženja sa konja, bitno je obe noge izvaditi iz uzengija. Zatim, nagnuti se telom napred, jednu nogu prebaciti iza – preko konjskih sapi i dočekati se lagano i to na prste! Doskok na čitavo stopalo je jako bolan i može dovesti do povrede, saplitanja ili padanja pod konja, stoga treba biti vrlo pažljiv.

Vesti i novosti

29.05.2017 JAHANJE KROZ SRBIJU

28.03.2017 VA PLUS 

Harmonija ranč je clan evropske IPPOstrade grupe

Jedinstveno iskustvo, putovanje, degustacija vina i domaćih proizvoda u različitim vinarijama,farmama i zanatskim radnjama putevima kroz Italiju i Evropu. Opustite se u prekrasnom pejzazu na konju medju vinogradima i brdima da bi ste stigli do izabranih destinacija, skrivenih i nedostižnih.

+38114 245522

+381646736735

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle